معنا معدن نوآوری اندیشه

اولین شرکت سرمایه گذار خطرپذیر در حوزه معدن

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@qodeinteractive.com wilmer2@qodeinteractive.com

چشم‌انداز معنا بر این انگاره استوار است که در آینده، شرکتی خواهد بود: پیشرو و اسوه در سرمایه‌گذاری، شتابدهی و حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و نوآور؛ امیدبخش برای نخبگان ایرانی؛ کارآمد از نظر فنی و اقتصادی؛ مشارکت‌گرا و خوشنام در زیست‌بوم کارآفرینی کشور و جذّاب برای نخبگان.

تهران، میدان آرژانتین، خیابان زاگرس، خیابان ۲۹، پلاک ۱۲ ۰۲۱-۸۸۶۵۴۶۱۷ | ۰۲۱-۸۸۶۵۴۶۱۸ info@manavc.ir

الکترود غیرگرافیتی به روش زفت

مقدمه

انسان، از اولین زمانی که موفق به اکتشاف آهن گردید، تلاش‌ داشته تا دامنه‌ی کاربرد‌های آن را افزایش دهد. آهن فلزی است که در ترکیب با سایر مواد، از خود ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی متفاوتی به نمایش می‌گذارد.


فروآلیاژ‌ها، همان آلیاژ‌های آهن هستند که از ترکیب آهن با سایر مواد بدست می‌آیند. صنعت فروآلیاژ یک صنعت جانبی حیاتی برای فولادسازی در کشور است که سالانه ۱۲۰ هزار تن فرو آلیاژ تولید می‌کند که برای این تولید نیازمند ۸۴۰۰ تن الکترود غیرگرافیتی است. الکترود غیر گرافیتی از نظر کیفیت در سطح پایین‌تری نسبت به الکترودهای گرافیتی قرار دارند. نکته‌ی قابل توجه، این است که برای واردات این الکترودها سالانه ۱۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌شود.

الکترود – فروآلیاژ:

در صنعت فروآلیاژ، برای ساخت آلیاژهای آهنی، به سایر عناصر نیاز داریم. از ترکیب انواع عناصر با آهن، آلیاژ‌های آهن تهیه می‌شوند. آلیاژ‌های کربنی و سیلیکونی از جمله‌ی این آلیاژ‌ها هستند. در فرایند ساخت آلیاژ‌ها، با کمک جریان برق که از طریق الکترودها، تبدیل به گرمای بسیار بالا می‌شود، مواد ذوب می‌شوند و وارد فرایند ترکیب و تولید آلیاژ می‌شوند. الکترود‌های استفاده شده در صنعت، الکترود‌های کربنی یا گرافیتی هستند.


اما آیا فقط الکترود‌های مورد استفاده، نوعی خاص هستند و قابل جایگزینی نیستند؟ پاسخ منفی‌ است. الکترود به صورت عمومی در دنیا با فرایند کک سازی، تکلیس، مخلوط سازی، قالب گیری، پخت، تلقیح، پخت مجدد و گرافیت سازی و ماشینکاری ساخته می‌شود. ماده‌ی اولیه‌ی ساخت آن، نفت خام و قیر است و در نهایت با عملیات انجام شده بر روی آن، الکترود تولید می‌شود.


ایده‌ی تولید الکترود‌های گرافیتی به صورت مستقیم از قیر، یکی از ایده‌هایی است که مجموعه‌ی معنا در حال سرمایه‌گذاری و توسعه‌ی دانش در زمینه‌ی آن است. در ایده‌ی مذکور، تمامی مراحل کک‌سازی، تکلیس تا قالب‌گیری، در یک مرحله انجام می‌شوند و فرآیند تولید الکترود‌های غیر گرافیتی، به صرفه‌ خواهد بود.


پیش‌بینی می‌شود که در روش مذکور( روش زِفت)، کیفیت الکترود تولیدی بالاتر از روش‌های رایج تولید الکترود باشد. از جمله دلایل می‌توان به تولید مستقیم و استفاده از قیر نفتی اشاره کرد. قیر نفتی به نسبت مواد مشابه خاکستر کمتر و آسفالت پایین‌تری دارد که باعث می‌شود کیفیت نهایی از جمله مقاومت الکتریکی و ضریب انبساط دمایی کمتر باشد. این موارد از جمله ویژگی‌هایی است که برای مصرف‌کننده ایجاد ارزش می‌کند.

 

رسالت مجموعه‌ی معنا، تمرکز و تلاش در راستای کاهش وابستگی کشور به واردات و ایجاد توان به‌کارگیری دانش و استعداد داخلی و افزایش خودباوری است و با توجه به این رسالت، سرمایه گذاری بر تولیدات این‌چنینی، بخشی از تلاش معنا در این راستا است.

آدرس سایت

زمینه فعالیت

تولید الکترود غیر گرافیتی

وضعیت

در حال فعالیت 

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت معنا معدن.نوآوری.اندیشه می‌باشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع و لینک مستقیم به آن مطلب مجاز است. طراحی شرکت اسپراک | SPROC.IO